Két részes ovális sütőtál

Cikkszám: ROK-114 Kategória:

Leírás

Fedeles sütőtál sült húsok, rakott ételek elkészítéséhez. Elsősorban sütőben használható. A tál praktikussága, hogy a tető belül is mázas, így az használható külön tepsiként is. Tálalásnál is jól lehet használni, ha a köretet külön szeretnénk tálalni.
A sütőtál alsó része 7 cm magas és 2,5 literes, a felső része 6 cm magas és 2,3 literes.

 

Kerámia sütő- főző edények használata

A kívül-belül mázas tálakat nem kell előzetesen beáztatni!

-Bármilyen sütőbe ( villany, gáz, légkeveréses, mikrohullámú ) bátran betehetjük. A samottos edények használhatók kemencében, nyílt lángnál, tűzhelyen és szabad tűznél is.
– Az általános sütési hőfok a 200-220, vagy gázsütőben a 4-5-ös fokozat.
– A sütés és párolás folyamán, ha folyadékpótlásra van szükség, mindig langyos folyadékkal tegyük. Soha ne legyen hideg, vagy forró a hozzáadott folyadék, mert attól is megpattanhat a tál.
– Ha azt szeretnénk, hogy az étel teteje megpiruljon, akkor a sütés vége előtt 20 perccel vegyük le a sütőtál fedelét.
– Ha elkészült az étel, soha ne tegyük a tálat hideg felületre, inkább egy fa alátétre a hőingadozás miatt.
– Mosogatás előtt várjuk meg, hogy lehűljön a tál, majd meleg vízzel mossuk ki. Ha szükséges, mosogatószert használhatunk. Az edényeket mosogatógépben is lehet tisztítani.
– A tálat mielőtt eltennénk a szekrénybe, alaposan szárítsuk ki szobahőmérsékleten (legjobb megoldás feltenni a radiátorra egy-két napra). És ezt követően is lehetőség szerint, szellős, száraz helyen tároljuk. Ha vizesen tesszük el, ráadásul zárt helyre, akkor könnyen megeshet, hogy bepenészedik.

További információk

Magasság

13 cm

Szélesség

26 cm

Hosszúság

34 cm

Űrtartalom

2,5 liter