Csirkesütő

6 000 Ft

Cikkszám: ROK-098 Kategória:

Leírás

A csirkesütőn egészben süthetünk csirkét, a táljában pedig vele együtt készül a köret is.
Fűszerezzük be a csirkét kívül-belül. Ültessük rá a cserép rúdra, melybe előzőleg tehetünk fűszereket, fűszerolajat, sört,bort, ízlés szerint. A csirke mellé az edény tál részébe pedig rakjuk aköretnek való krumplit, zöldségeket, ki-mit szeretne. Az előkészített ételekkel teli tálat tegyük sütőbe vagy kemecébe. Sütés közben a csirkét locsolgathatjuk a lecsurgott szaftjával,mejben a köret is nagyon finomra sül.

Miután megsült a csirke, így tállal együtt tegyük az asztalra, hiszen a cserépedény tálaláskor is kitűnően mutat az asztalon.

 

Kerámia sütő- főző edények használata

A kívül-belül mázas tálakat nem kell előzetesen beáztatni!

-Bármilyen sütőbe ( villany, gáz, légkeveréses, mikrohullámú ) bátran betehetjük. A samottos edények használhatók kemencében, nyílt lángnál, tűzhelyen és szabad tűznél is.
– Az általános sütési hőfok a 200-220, vagy gázsütőben a 4-5-ös fokozat.
– A sütés és párolás folyamán, ha folyadékpótlásra van szükség, mindig langyos folyadékkal tegyük. Soha ne legyen hideg, vagy forró a hozzáadott folyadék, mert attól is megpattanhat a tál.
– Ha azt szeretnénk, hogy az étel teteje megpiruljon, akkor a sütés vége előtt 20 perccel vegyük le a sütőtál fedelét.
– Ha elkészült az étel, soha ne tegyük a tálat hideg felületre, inkább egy fa alátétre a hőingadozás miatt.
– Mosogatás előtt várjuk meg, hogy lehűljön a tál, majd meleg vízzel mossuk ki. Ha szükséges, mosogatószert használhatunk. Az edényeket mosogatógépben is lehet tisztítani.
– A tálat mielőtt eltennénk a szekrénybe, alaposan szárítsuk ki szobahőmérsékleten (legjobb megoldás feltenni a radiátorra egy-két napra). És ezt követően is lehetőség szerint, szellős, száraz helyen tároljuk. Ha vizesen tesszük el, ráadásul zárt helyre, akkor könnyen megeshet, hogy bepenészedik.

További információk

Magasság

14 cm

Átmérő

30 cm