Bagett sütő

5 700 Ft

Cikkszám: ROK-099 Kategória:

Leírás

Új termékünk a bagett sütő. A finom bagettek mellett gyümölcskenyér, püspökkenyér, fasírozott és különböző piskóták is süthetők benne.
Kerámia sütő- főző edények használata

A kívül-belül mázas tálakat nem kell előzetesen beáztatni!

-Bármilyen sütőbe ( villany, gáz, légkeveréses, mikrohullámú ) bátran betehetjük. A samottos edények használhatók kemencében, nyílt lángnál, tűzhelyen és szabad tűznél is.
– Az általános sütési hőfok a 200-220, vagy gázsütőben a 4-5-ös fokozat.
– A sütés és párolás folyamán, ha folyadékpótlásra van szükség, mindig langyos folyadékkal tegyük. Soha ne legyen hideg, vagy forró a hozzáadott folyadék, mert attól is megpattanhat a tál.
– Ha azt szeretnénk, hogy az étel teteje megpiruljon, akkor a sütés vége előtt 20 perccel vegyük le a sütőtál fedelét.
– Ha elkészült az étel, soha ne tegyük a tálat hideg felületre, inkább egy fa alátétre a hőingadozás miatt.
– Mosogatás előtt várjuk meg, hogy lehűljön a tál, majd meleg vízzel mossuk ki. Ha szükséges, mosogatószert használhatunk. Az edényeket mosogatógépben is lehet tisztítani.
– A tálat mielőtt eltennénk a szekrénybe, alaposan szárítsuk ki szobahőmérsékleten (legjobb megoldás feltenni a radiátorra egy-két napra). És ezt követően is lehetőség szerint, szellős, száraz helyen tároljuk. Ha vizesen tesszük el, ráadásul zárt helyre, akkor könnyen megeshet, hogy bepenészedik.

További információk

Magasság

8 cm

Szélesség

12 cm

Hosszúság

43 cm

Űrtartalom

1,5 liter